انواع میکروکنترلر

انواع میکروکنترلر

بدون ديدگاه

اگر از افرادی علاقه مند به حوزه الکترونیک هستید یکی از ابتدایی ترین سوالاتی که باید به پاسخش برسید این سوال است: میکروکنترلر چیست؟ درباره انواع میکروکنترلر قرار است در این مقاله برای شما کامل ترین توضیحات را ارائه کنیم. فعلا در همین حد بدانید که میکروکنترلر به منزله یک سیستم کامپیوتری جمع و جور می باشد. به گونه ای که می توان در سیستم های توکار استفاده های مختلفی از آن ها کرد. شاهد استفاده از میکروکنترلر ها در بسیاری از صنایع هستیم. اگر می خواهید به شناخت بیشتری درباره انواع میکروکنترلر و کاربرد آن پیدا کنید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

میکروکنترلر چیست؟

اگر از ما بپرسید که عضو جدایی ناپذیر سیستم های توکار چه قطعه ای می باشد بدون شک به میکروکنترلر اشاره می کنیم. میکروکنترلر به عنوان یک سیستم کامپیوتری در یک تراشه قرار گرفته است. به گونه ای که می توان اجزایی مانند حافظه کوچک و لوازم جانبی ورودی و خروجی و البته پردازنده را اجزای سازنده این سیستم رایانه ای جمع و جور دانست. استفاده از این قطعات در وسایل کنترل شده به منظور انجام اموری صورت میگیرد که از پیش تعریف شده اند.

از نطر طول کلمات انواعی از میکروکنترلر ها تولید شده اند. برای نمونه می توان به انواع 4 بیتی و نیز 8 بیتی و … اشاره کرد. استفاده از میکروکنترلر برای تنظیم کارکرد سیستم های تعبیه شده در انواع وسایل اداری و ربات ها و …رواج یافته است. به عنوان یک قاعده کلی استفاده از میکروکنترلر ها در وسایلی دیده می شود که نیاز به درج ای از کنترل و تنظیم توسط کاربر دارند. بد نیست واژه میکروکنترلر را موشکافی کنیم. خود این کلمه از دوبخش زیر تشکیل شده است:

  • میکرو: اگر شناختی از پیشوند های کاهنده در علم ریاضی و فیزیک داشته باشید احتمالا معنای این واژه را می دانید. در علم ریاضی و فیزیک میکرو برابر با مقدار ده به توان منفی شش می باشد.
  • کنترلر: فردی که کمترین سواد را در زبان انگلیسی داشته باشد می داند که کنترلر به معنای کنترل کننده می باشد.
  • میکروکنترلر یک ساختار IC نیز می باشد. اگر از آن دسته از افرادی باشید که شناخت خوبی از ساختار مدار های مختلف دارند می دانید که IC به معنای مدار مجتمع می باشد. به اطراف خود نگاه کنید. از ساعت مچی دیجیتالی که استفاده می کنید تا ماشین حسابی که محاسبات حرفه ای را انجام می دهند از وجود انواع میکروکنترلر بهره مند می باشند.

مثالی از کاربرد انواع میکروکنترلر

بد نیست برای درک بهتر شما درباره کاربرد میکروکنترلر مثالی بزنیم. یک دماسنج دیجیتالی را درنظر بگیرید. این دماسبنج از میکروکنترلی برخوردار است که دارای اتصال به قطعاتی مانند حسگر دما و نیز نمایشگری چون نمایشگر ال سی دی می باشد.دمای محیط در این مرحله به عنوان ورودی سیستم تلقی می شود.دقیقا بعداز گرفته شدن دما از سوی سنسور این دما پردازش می شود.آخرین مرحله از پردازش در نمایشگر ال سی دی این میزان از دما به گونه ای که امکان خواندن آن برای انسان فراهم باشد نشان داده می شود.

انواع میکروکنترلر را بشناسید.

امروزه انواع میکروکنترلر مختلف توسط شرکت هایی چون ARM, Atmel و …. تولید می شوند. اینکه از بین انواع مختلف میکروکنترلر کدامیک را انتخاب کنید بستگی به ویژگی های موردنظر شما دارد. برای نمونه می توان به ویژگی هایی مانند اندازه فلش و نیز مموری قابل برنامه ریزی اشاره کرد. میکروکنترلرهای موجود را در ادامه از نظر ابعاد مختلف دسته بندی می کنیم.

اندازه بیت

میکروکنترلر ها از نظر اندازه بیت از 8 بیت تا 32 بیت در بازار دیده می شوند.عددی که در کنار کلمه بیت نوشته می شود از تعداد خطوط داده خبر می دهد.برای نمونه میکروکنترلر 16 بیتی دارای 16 خط داده می باشد.

تعداد پین

از نظر تعداد پین فارق از نوع خروجی یا ورودی بودن پین می توان میکروکنترلر های مختلفی را برای کار های خود انتخاب کرد.

مموری

میکروکنترلر ها دارای ساختار حافظه ای نیز می باشند. برخی از این میکروکنترلر ها دارای اتصال به حافظه داخلی می باشند و دسته ای دیگر به حافظه خارجی نیاز دارند. از نظر اندازه حافظه نیز این میکروکنترلر ها دارای انواع مختلفی می باشند. در این باره می توان به میکروکنترلرهایی دارای حافظه های 4 بیت تا 4 مگابایت اشاره کرد.

دستورالعمل

از این نظر میکروکنترلر ها به دو نوع RISC و CISC دسته بندی می شوند. اما سوال پیش می آید که هریک از عبارات انگلیسی مذکور مخفف چه عبارتی هستند به لیست زیر نگاه کنید:

  • RISC : عبارت RISC به معنای رایانه دارای مجموعه ای از دستورالعمل های پیچیده می باشد. طوری که کاربر امکان اجرای یک دستورالعمل را بجای چندین دستورالعمل دیگر اجرا کند.
  • CISC :معنای این عبارت رایانه دارای دستورالعمل های کاهش یافته می باشد.این نوع از میکروکنترلر باعث کاهش یافتن زمان عمل می شود.

ساختار مموری

براین اساس دو نوع میکروکنترلر را می توانیم درنظر بگیریم. این دو دسته شامل موارد زیر می باشند:

  • میکروکنترلر معماری پرینستون مموری
  • میکروکنترلر معماری Howard

معرفی کتاب های جامع آموزشی برای کارکردن با انواع میکروکنترلرها

از چه کتاب هایی برای یادگیری کامل کارکردن با میکروکنترلرها استفاده کنم؟ لیست زیر پاسخ شما می باشد:

  • آموزش سریع میکروکنترلر AVR: این کتاب به عنوان یکی از جامع ترین مرجع های آموزش کار با میکروکنترلر های AVR شناخته می شود. این کتاب نوشته رضا سپاس یار بوده و به عنوان یک مرجع پروژه محرو گزینه خوبی برای یادگیری کار با این میکروکنترلر ها می باشد.
  • برنامه نویسی C ویژه میکروکنترلرها: این کتاب یک کتاب 135 صفحه ای می باشد که برای افراد علاقه مند به شاغل شدن در حوزه برنامه نویسی از بهترین گزینه ها می باشد. صفورا قاسمیان و اشکان طالبی نویسنده های این کتاب ها می باشند.

در مطلب انواع میکروکنترلر چه چیزی بررسی شد؟

در این مطلب درباره انواع میکروکنترلر برای شما توضیحات تخصصی را ارائه کردیم. امروزه در طیف مختلفی از وسایل می توان استفاده از این قطعات را دید. به همین دلیل اگر به دنبال یک مهارت مناسب برای داشتن درآمدهایی قابل توجه می باشید بدانید خوب گزینه ای پیش روی شماست. برنامه نویسی میکروکنترلر را فراگیرید تا بستری مناسب برای داشتن درآمد های بالا برای شما فراهم شود.

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.